Voorzitter Gezondheidsraad eerste toezichthouder UMC Utrecht. Geen tijd meer voor correspondentie.

woensdag, 02 maart 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Opm. Stopumts:
Nu heeft Mevr. Gunning helemaal geen tijd meer om haar post te beantwoorden en orde op zaken te stellen bij de Commissie Elektromagnetische velden van de Gezondheidsraad.


Bron: Skipr 1 maart 2011

Auteur: Philip van de Poel

Gunning wordt eerste toezichthouder UMC Utrecht

Louise Gunning-Schepers wordt op 1 september 2011 voorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. De oud-bestuursvoorzitter van het AMC volgt Niek Urbanus op, die de afgelopen tien jaar lid was van de raad van toezicht waarvan de laatste vier als voorzitter.
(Advertentie) Click here to find out more!
Invloedrijk

Gunning-Schepers (1951) heeft een uitgebreide carrière in de zorg achter de rug en geldt als een van de invloedrijkste vrouwen in de sector. Vanaf 1997 was ze lid van de raad van bestuur van het AMC-UvA. Sinds 2001 was zij voorzitter van de raad van bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA. Sinds 1 september 2010 is Gunning voorzitter van de Gezondheidsraad en universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA.
Wetenschap

Gunning studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Johns Hopkins School of Public Health in Baltimore, USA. Zij promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als onderzoeker was zij verbonden aan de Universiteit van Leuven en aan de Erasmus Universiteit. Ook werkte zij als beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS. In 1991 werd zij hoogleraar sociale geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Van 1995 tot 1997 was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.
Sekseverdeling

De raad van toezicht van het UMC Utrecht bestaat vanaf 1 september naast Gunning uit 2011 Margot Vliegenthart, Pauline Verloove-Vanhorick, Johan van der Werf, Dirk Barth en Annemiek Fentener van Vlissingen. Met vier vrouwen en twee mannen kent de raad van toezicht van het UMC Utrecht een opvallende sekseverdeling. Raden van bestuur en toezicht in de zorgsector worden overwegend gedomineerd door mannen. De raad van toezicht wordt benoemd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW).

Voor het originele artikel zie:
www.skipr.nl/actueel/id6934-gunning-wordt-eerste-toezichthouder-umc-utrecht.html .
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie