Vodafone rolt EDGE-netwerk uit in Nederland

woensdag, 23 februari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 23 febr. 2011

Vodafone rolt EDGE-netwerk uit in Nederland

Vodafone is in stilte begonnen aan de uitrol van een EDGE-netwerk in Nederland. De mobiele operator wil stedelijke en landelijke gebieden waar de 3G-dekking niet toereikend is als eerste voorzien van EDGE, dat netwerksnelheden beidt tot 384kbps en daarmee sneller is dan GPRS. Van een landelijke dekking is geen sprake, zegt Vodafone. EDGE werkt op het bestaande GSM-netwerk. Door de capaciteit uit te breiden, hoopt Vodafone tegemoet te komen aan de groei van het aantal smartphones in Nederland.

Volgens een woordvoerder van Vodafone groei het dataverkeer op 2G en 3G even hard en zijn twee derde van de verkochte mobiele telefoons bij Vodafone smartphones. Smartphones genereren veel dataverkeer en zware applicaties zoals videostreaming zorgen dikwijls voor verstoppingen op het netwerk. Tot voor kort ondersteunde alleen de operator Telfort de EDGE-technologie, maar na de overname door KPN werd het netwerk stilgelegd. Veel smartphones echter ondersteunen EDGE nog wel omdat het in het buitenland veel wordt gebruikt.

Voor het originele artikel zie:
www.telecompaper.com/nieuws/vodafone-rolt-edge-netwerk-uit-in-nederland .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie