Appelscha: UMTS mast op andere locatie.

zondag, 20 februari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Berichten%20Nederland/5438

Bron: Regio Appelscha 19 febr. 2011

UMTS mast op andere locatie

De gemeente Ooststellingwerf gaat met exploitant T-Mobile in overleg over een andere locatie voor een nieuwe UMTS-mast in Appelscha. Bewoners van de Bosweer en de complete gemeenteraad hadden daarom gevraagd. Ook het college vindt een alternatieve plek gewenst. Wethouder Sierd de Boer gaat binnenkort in gesprek met T-Mobile.

Bewoners van de Bosweer werden enkele maanden geleden onaangenaam verrast door het voorgenomen besluit van de gemeente om een vergunning af te geven voor het plaatsen van een UMTS-mast ten behoeve van mobiele telecommunicatie. Momenteel staat er op het nabijgelegen sportterrein aan de Nijesteegde een mast van zo’n 18 meter. Omwonenden vrezen dat de mast wordt vervangen door een mast van veertig meter hoog.

Er zijn veel handtekeningen opgehaald, met elkaar 415 stuks van allemaal mensen die tegen de mast zijn. Deze zijn aangeboden aan wethouder Sierd de Boer.

Voor het originele bericht zie:
www.regioappelscha.nl/newsbringer_read.php?bericht=6CLLOKEhQ6cuDSqM1O57TZ0moUbC0iBLF .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie