Kroes: nu actie voor breedbanddiensten via satelliet

vrijdag, 18 februari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 17 febr. 2011

Kroes: nu actie voor breedbanddiensten via satelliet

Europees Commissaris Neelie Kroes heeft 21 lidstaten van de EU dringend opgeroepen alle benodigde wetgevende maatregelen te treffen die nodig zijn voor een pan-Europese invoering van mobiele-satellietdiensten. Deze diensten kunnen ingezet worden om zaken zoals snel breedband internet, mobiele tv en radio of noodcommunicatie te faciliteren richting consumenten en bedrijfsleven.

Volgens het tijdsplan waar het Europees Parlement en de Europese raad van ministers zich in 2008 op hebben vastgelegd, moeten uiterlijk per mei 2011 in alle EU-lidstaten mobiele-satellietdiensten aangeboden worden. In de praktijk blijkt dat ruim 20 maanden na de selectie door de Commissie van twee operators voor het verlenen van pan-Europese diensten, 21 lidstaten nog niet de benodigde nationele wetgeving hebben doorgevoerd om deze diensten te faciliteren. Daaronder vallen ook staten zoals Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Kroes heeft ook de twee betrokken operators - Inmarsat en Solaris Mobile - opgeroepen hun inspanningen te vergroten.

Volgens Kroes spelen draadloze breedbanddiensten - satelliet en ether - een cruciale rol in het ontsluiten van afgelegen en rurale gebieden. Kroes wil dat elke EU-burger in 2013 toegang tot breedband internet heeft.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nieuws/kroes-nu-actie-voor-breedbanddiensten-via-satelliet .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie