Betuwe: Meer antennes voor draadloze communicatie

vrijdag, 18 februari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 17 febr. 2011

Meer antennes voor draadloze communicatie

Opbouw van het umts-netwerk

ELST/ BEMMEL/ HUISSEN - Bij sportpark De Blauwenburcht in Huissen is onlangs een UMTS-zendmast geplaatst. Daarmee komt het aantal UMTS-masten in de gemeente Lingewaard op 31. In Lingewaard staan er daarnaast 6 gsm-masten van 900 MHz en 18 van 1800 MHz.

In de gemeente Overbetuwe staan op dit moment 11 gsm-masten van 1800 MHz en 27 van 900 MHz. Overbetuwe herbergt 31 UMTS-masten. In Dodewaard staan er twee gsm-masten van 900 MHz. De gemeenten kunnen niet aangeven of dit aantal masten genoeg is voor de omgeving.

De zendmasten worden geplaatst op initiatief van drie mobiele operators die gsm exploiteren. Dat zijn KPN, T-Mobile en Vodafone. Zij testen of het bereik genoeg is. Op het platteland kan de afstand tot 10 kilometer reiken.

Sommige masten zijn vergunningsvrij. Voor antenne-installaties waarvoor een omgevingsvergunning noodzakelijk is, moet een belangenafweging gemaakt worden. Door de toenemende behoefte aan draadloze communicatie en de behoefte aan nieuwe technieken zullen er in de toekomst meer antennes worden geplaatst.

Voor het originele bericht zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/betuwe/8172908/Meer-antennes-voor-draadloze-communicatie.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie