Tollebeek: Wethouder onder vuur wegens zendmast

donderdag, 17 februari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Noordoostpolder 17 febr. 2011.

Tollebeek: Wethouder onder vuur wegens zendmast

Auteur: Peter Dekkers

Een zendmast 'in je achtertuin'. Voor sommige bewoners van bedrijventerrein Tollebeek is het werkelijkheid.

TOLLEBEEK – Op de inloopavond ‘voorontwerp bestemmingsplan Tollebeek' kreeg wethouder Schutte de nodige kritiek te verwerken van bewoners ‘Bedrijventerrein Tollebeek.' Onderwerp is de UMTS zendmast die inmiddels geplaatst is door KPN, maar nog niet werkzaam is. Tegen de plaatsing van de zendmast loopt nog een hoger beroep bij de Raad van State.

De bewoners verbaasden zich dinsdagavond over het feit dat de zendmast al wel ingetekend staat op het voorontwerp bestemmingsplan. ‘Als jullie die zaak winnen, dan halen wij die mast van het bestemmingsplan. Juridisch is dat ook de procedure,' reageerde Schutte. De bezorgde bewoners verwijten de gemeente verzaakt te hebben in het voorzorgsbeginsel om gezondheidsrisico's voor z'n bewoners te voorkomen.

Elf gezinnen van het bedrijventerrein wijzen op de schade die straling van de UMTS zendmast op kan leveren voor de bewoners en de kinderen van een school in de nabijheid van de mast. Schutte zegde volgens de procedures en mogelijkheden binnen het bestemmingsplan gehandeld te hebben.

Wel adviseerde hij de bewoners samen met de vergunninghouder van de mast alsnog naar een andere plek op zoek te gaan. ‘We hadden achteraf als gemeente wel een overlegmoment met de bewoners in moeten bouwen. Mits het juridisch mogelijk is, wil ik dit in de toekomst zeker overwegen. Daar hebben deze bewoners niets meer aan, dat klopt.'

Op de inloopavond werd door dorpsbelang ook de mogelijke bouw van appartementen aangekaart. ‘Als het binnen herstructurering past, zijn er mogelijkheden. Dan moet er binnenkort wel een concreet plan ingediend worden met een inventarisatie van bewonerswensen en een gedegen onderbouwing,' reageerde Schutte voorzichtig.

Dorpsbelang Tollebeek acht het tijdspad rondom de vaststelling van dit bestemmingsplan te kort, maar wil de plannen wel als ‘opwarmer' bij de gemeente neerleggen.

Voor het originele bericht met foto zie:
www.denoordoostpolder.nl/profile/redactienop/article334012.ece/tollebeek_wethouder_onder_vuur_wegens_zendmast?postingId=334112 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie