Valkenburg: Omwonenden in actie tegen voorgenomen UMTS mast Berg.

dinsdag, 15 februari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: SP Valkenburg 10 febr. 2011

Omwonenden in actie tegen voorgenomen UMTS mast Berg !

Omwonenden van de zendmast van Falcon radio in Berg hebben protesten laten horen tegen het voornemen om de zendmast bij het Vöske te renoveren om zodoende er UMTS in te plaatsen.

De mensen zijn bang dat deze straling ongezond is. In een overleg met enkele bewoners hebben we laten zien dat ze daar overigens alle redenen voor hebben. Het staat niet vast dat UMTS straling onschadelijk is en daarom is de SP fractie het eens met de bewoners. Inmiddels heeft de eigenaar van de mast bekend gemaakt dat hij wil af zien van UMTS.

Raadslid Peter Visser: Als je niet zeker weet dat de UMTS straling onschadelijk is dan moet je niet gokken met de gezondheid van mensen en het zekere voor het onzekere nemen. Ongeveer een jaar geleden hebben wij B&W al gewaarschuwd dat UMTS op deze plaats niet thuis hoort. Niet hier, maar ook niet elders in Berg of welke woonwijk dan ook. Klik hier voor meer info over de actie van de SP Valkenburg.

Voor het originele bericht zie:
valkenburg.sp.nl/bericht/53359/110210-omwonenden_in_actie_tegen_voorgenomen_umts_mast_berg_.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie