Premier Rutte geeft het goede voorbeeld.

maandag, 31 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd berichten:
Veel%20gestelde%20vragen/4162
Veel%20gestelde%20vragen/4119

Bron: AD 29 jan. 2011

Mark Rutte laat telefoon in wc vallen

Mark Rutte: pech met telefoon

DEN HAAG - Premier Mark Rutte heeft met opgestroopte hemdsmouwen zijn mobiele telefoon, een Blackberry, uit de wc-pot moeten vissen. ,,Gelukkig was het toilet nog niet gebruikt. Dat maakte het wat minder erg,'' lachte hij.
Dit meldt het AD vandaag.

De Blackberry van de premier staat boordevol informatie en telefoonnummers die hij niet kan missen. ,,Hij doet het gewoon weer,'' zegt Rutte opgelucht. ,,Als je de batterij uit het toestel haalt en je laat hem een paar uur drogen, dan functioneert daarna.

Voor het originele bericht zie:
www.ad.nl/ad/nl/3042/Rutte-I/article/detail/565533/2011/01/29/Mark-Rutte-laat-telefoon-in-wc-vallen.dhtml .

Leest u in dit verband ook het volgende bericht:

Bron: De Telegraaf 16 aug, 2010

Vieze mobieltjes verspreiden dodelijke ziektes

AMSTERDAM - Een op de drie Britten zit op de wc met een mobiele telefoon in zijn hand en één op de twintig zelfs met een laptop op schoot. Een trend die dodelijke gevolgen kan hebben, zo waarschuwt de Britse Co-operative Pharmacy.

Mobiele telefoons en laptops kunnen ziektes verspreiden waaronder dodelijke aandoeningen omdat mensen niet altijd hun handen wassen. In Groot-Brittannië zouden hierdoor jaarlijks 750 dodelijke slachtoffers te betreuren zijn en bijna een miljoen zieken.

Een op de vijf ondervraagde Britten geeft toe niet altijd de handen te wassen na een toiletbezoek, terwijl bijna een op de drie aangeeft niet altijd zeep te gebruiken.

De Britse apotheekketen wijst er op dat een goede handhygiëne belangrijk is na toiletbezoek. ”De nieuwe trend in Groot-Brittannië om mobiele telefoons en laptops te gebruiken op het toilet verhoogt het risico van verspreiding van ziektes die honderdduizenden mensen kunnen treffen”, aldus John Nuttall van de Co-op. ”De symptomen zijn voor de meeste mensen zeer onplezierig en kunnen onder bepaalde omstandigheden, zelfs fataal zijn.”

Epidemioloog Paul Cleary benadrukt dat handen wassen altijd belangrijk is, maar met name na toiletbezoek en voor en na het bereiden van eten en voor het eten. ”Grondig handenwassen met zeep en water is de beste bescherming tegen de bacterie Clostridium difficile en andere virale infecties, zoals verkoudheid, griep en het norovirus. Ook vermindert het de kans op kruisbesmetting bij de bereiding van voedsel en daarom biedt het een zekere bescherming tegen door voedsel overgedragen infecties zoals salmonella en campylobacter (diarree).''

Voor het originele bericht zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/7407525/__Vieze_mobieltjes_verspreiden_dodelijke_ziektes__.html .

Lotus Toiletpapier heeft nu ook een filmpje gemaakt 'Hoe spoel je de BlackBerry van Mark Rutte door de WC':

www.youtube.com/watch?v=VsgoeMVOQys .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie