Groningen: Stad Groningen krijgt toch gratis internet

vrijdag, 28 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Berichten%20Nederland/5268
Bron: Dagblad van het Noorden 27 jan. 2011

Stad Groningen krijgt toch gratis internet

Groningen -
De stad Groningen krijgt alsnog draadloos internet, om te beginnen in het centrum. Ruim twee maanden nadat het prestigieuze Draadloos Groningen jammerlijk sneuvelde, werken drie bedrijven aan een doorstart van het project.

Naar verwachting volgende maand zullen ze een plan presenteren voor fase 1 van een open Wifi-netwerk. Het draadloos internet zal worden gentroduceerd op en rondom ''locaties waar regelmatig evenementen plaatsvinden, zoals De Oosterpoort en het Noorderplantsoen'', zegt Michel Suurmeijer.

Hij is consultant bij netwerkspecialist Mediacaster uit Groningen. Behalve Mediacaster zijn ook Community Network Groningen en Alcadis uit De Meern betrokken bij de doorstart.

Mediacaster wil voor 1 juli ook draadloos internet op de bedrijventerreinen in het zuidoosten van de stad. De bestaande DSL-verbindingen zijn er van onvoldoende kwaliteit en aansluiting op het glasvezelnet is voor de meeste ondernemers te duur.

Opm. Stopumts:
Ziekenhuisopname is op den duur veel duurder maar inderdaad, korter leven scheelt weer een hoop geld.


Voor het originele bericht zie:
www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6683877.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie