Epe: Nog even en half Nederland verzet zich tegen plaatsing zendmasten

zaterdag, 22 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 21 jan. 2011

EPE - Een telecombedrijf heeft bij de gemeente Epe een ontheffing aangevraagd voor het plaatsen van een 37,5 meter hoge UMTS-mast aan de Vemderweg in Epe. De gemeente heeft het voornemen de aanvraag voor de antenne voor mobiele telefonie in het buitengebied te honoreren.

Deze aanvraag, officieel een aanvraag voor ontheffing op het bestemmingsplan, werd al eerder ingediend en vervolgens gepubliceerd door de gemeente Epe. Er werden toen tien zienswijzen, ofwel bezwaren of verzoeken tot wijziging ingediend. Door een procedurefout ligt de ontheffing nu weer tot 1 maart ter inzage. De eerder ingediende zienswijzen worden wel bij het nieuwe besluit betrokken.

UMTS-masten zijn niet onomstreden. Zo was er veel te doen over een mast bij de W.G. van de Hulstschool in Epe. De rechter in Zutphen bepaalde dat de zorgen over het effect van straling van omwonenden en de school geen reden waren voor het weigeren van de mast van telecombedrijf KPN.

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/epevaassen/8005722/Nieuwe-mast-in-Epe.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie