Rucphen: Omwonenden moeten antennemast ''slikken''.

vrijdag, 21 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: BN/De Stem 21 jan.2011

Vergeefs gevecht buren

DEN HAAG/RUCPHEN - De Raad van State vindt de getuigenissen van Rucphenaren Mathijs van der Woude en Wim Mink niet voldoende om een bouwvergunning voor een 40 meter hoge UMTS-antennemast aan de Kerkstraat te torpederen.
De Raad heeft in een uitspraak alle bezwaren verworpen.

Van der Woude en Mink richtten hun pijlen tevergeefs op de nieuwe 40 meter hoge UMTS-antennemast van provider KPN.

De mast staat op ongeveer veertig meter afstand van de woning van Mink en een slordige honderd meter verder van de woning van Van der Woude. Na een eerste bouwaanvraag van KPN in 2008 gingen Van der Woude en Mink verhaal halen bij wethouder Bram Thijsse en een ambtenaar. Na een stevig gesprek dachten Van der Woude en Mink dat zij een zienswijze hadden ingediend.

Een jaar later volgde een tweede bouwaanvraag van KPN. Van der Woude en Mink meenden dat ze niet opnieuw een zienswijze hoefden in te dienen, maar de gemeente Rucphen verklaarde hun bezwaren niet-ontvankelijk. Via de rechtbank stapten Van der Woude en Mink naar de Raad van State. Zij vinden dat ze door de gemeente en vooral Thijsse op het verkeerde been zijn gezet.

De bezwaarmakers zijn ervan overtuigd dat de wethouder had toegezegd dat het gesprek formeel als zienswijze gezien zou worden en dat ze die niet alsnog schriftelijk zouden hoeven indienen.

De Raad van State stelt dat op basis van de documenten en getuigenissen duidelijk is dat Thijsse niet heeft gezegd dat een nieuwe zienswijzenprocedure niet meer nodig was.

De Raad legt de verantwoordelijkheid van het niet op tijd indienen van zienswijzen tegen de tweede bouwvergunning dan ook geheel bij Van der Woude en Mink. Die moeten de antennemast slikken.

Voor het originele bericht zie:
www.bndestem.nl/regio/roosendaal/8008301/Vergeefs-gevecht-buren.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie