Spijkenisse: Gemeente doet voorbarige uitspraken. De strijd is nog maar net begonnen.

woensdag, 19 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Weekkrant 18 jan. 2011

Zendmast in Hartelpark

SPIJKENISSE - KPN gaat een mast voor mobiele telefonie plaatsen in het oostelijke deel van het park tussen de Noordhoekseweg en Leliestraat. Al in 2005 diende KPN de bouwaanvraag in, maar het college van b en w hield de boot af vanwege de landelijke discussie over de mogelijke risico’s voor de volksgezondheid bij UMTS-zenders.

Via de rechter haalde KPN z’n gelijk en in 2008 werd de vergunning afgegeven. Geen van de omwonenden heeft destijds bezwaar ingediend. Dat het zo lang heeft geduurd voordat de mast verrijst, heeft te maken met problemen aan de ondergrondse infrastructuur van het KPN-netwerk, die eerst moesten worden opgelost.

In een brief aan omwonenden wijst de gemeente er op dat ‘de discussie over UMTS inmiddels al jaren achter ons ligt en draadloos internet op de mobiele telefoon een gemeengoed is geworden’. Gemeenten zijn inmiddels verplicht mee te werken aan het verder afmaken van een landelijk dekkend netwerk.

Voor het originele bericht zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2011/januari/18/zendmast_in_hartelpark?tab=reactie .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie