EL&I (EZ) verlengt vergunningen etherfrequenties met zes jaar.

maandag, 17 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 17 jan. 2011

EL&I verlengt vergunningen etherfrequenties met zes jaar

Minister Verhagen van EL&I heeft wil de commerciële vergunningen voor zowel de FM als de middengolf, die in september 2011 aflopen, met 6 jaar verlengen. Volgens de minister is er geen aanleiding het huidige verlengings- en digitaliseringsbeleid voor commerciële radio te wijzigen. Op 13 januari 2011 werd de Tweede Kamer in een brief over de zaak geïnformeerd.

De aan de staat teruggevallen landelijke FM-vergunningen worden opnieuw verdeeld. Geïnteresseerde partijen kunnen voor de periode tot 1 september 2017 instappen. Naar verwachting zal voor de verlening van de vergunningen van kavels A7 en A8 de aanvraagregelingen begin april in de Staatscourant gepubliceerd worden. De aanvraagperiode zal tot eind mei duren.

Voor de verlenging van landelijke, niet-landelijke en middengolfvergunningen zal de aanvraagperiode eind februari aanvangen. De exacte periode zal bij ministeriële regeling worden vastgesteld en bekend gemaakt in de Staatscourant. De definitieve besluiten zullen naar verwachting medio mei worden genomen. De verleningsprocedure van beide vergunningen start na de sluiting van de aanvraagperiode voor de verlenging van de landelijke commerciële vergunningen. De vergunningen zullen naar verwachting in augustus worden verleend.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nieuws/elandi-verlengt-vergunningen-etherfrequenties-met-zes-jaar .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie