Hoogeveen: Bezwaren bewoners tegen antennemast in Hoogeveens park verworpen.

zaterdag, 15 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Dagblad van het Noorden 13 jan. 2011

Bezwaren bewoners tegen antennemast in Hoogeveens park verworpen

Hoogeveen -

De bezwaarschriftencommissie in Hoogeveen heeft de protesten van een groot aantal omwonenden van het Steenbergerpark verworpen. Ze maakten bezwaar tegen de verleende bouwvergunning voor een antennemast in het park, nabij de kinderboerderij.

De antennemast van Vodafone Libertel wordt 37,5 meter hoog. De bezwaarmakers zijn onder meer ongerust over de plek van de mast, in de nabijheid van woningen, scholen en kinderboerderij. Ze vinden dat de gezondheid bedreigd wordt en verwijzen naar wetenschappelijke onderzoeken waarin vraagtekens worden geplaatst bij de conclusie dat elektromagnetische straling onschadelijk is voor de mens.

Ook vinden de bewoners de antennemast overbodig omdat er geen problemen zijn met de mobiele bereikbaarheid. De bezwaarmakers menen verder dat de hoge mast de aanblik van de wijk en het park ontsiert en plaatsen vraagtekens bij de gevolgde procedure.

De bezwaarschriftencommissie concludeert dat de gemeente 'op goede gronden' vergunning heeft verleend voor de antennemast. Volgens de commissie is aan alle criteria voldaan en heeft de Gezondheidsraad vastgesteld dat er geen oorzakelijk verband is tussen elektromagnetische velden en de gezondheid.

Voor het originele artikel zie:
www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6665804.ece/Bezwaren-bewoners-tegen-antennemast-in-Hoogeveens-park-verworpen .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie