Spijkenisse: KPN start met bouw UMTS mast na rechterlijke uitspraken.

woensdag, 12 januari 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Voorne-Putten.nl 12 jan. 2010

KPN start met bouw UMTS mast

SPIJKENISSE – De gemeente heeft de bewoners van de Leliestraat en omwonenden per brief geïnformeerd over de plaatsing van een vakwerkmast voor mobiele telefonie met een bijbehorende techniekkast. Deze mast komt in het oostelijke deel van het park tussen de Noordhoekseweg en de Leliestraat. De afgelopen jaren is een landelijke discussie gevoerd over de mogelijke risico’s op het gebied van volksgezondheid bij UMTS-zenders.

Om die reden ging het college bij de bouwaanvraag in april 2005 niet akkoord met de plaatsing van een mast op die plek en weigerde een vergunning af te geven. KPN ging tegen deze weigering in beroep. De rechtbank Rotterdam stelde echter KPN in het gelijk en sommeerde de gemeente mee te werken aan de bouwaanvraag. Het bouwplan heeft vanaf 9 april 2008 zes weken ter visie gelegen. Er zijn in die periode geen zienswijzen ingediend. De bouwvergunning is dan ook op 10 juni 2008 verleend. Ook daarna is er geen bezwaar of beroep tegen ingesteld door belanghebbenden.

In de zomer van 2010 is een kapvergunning gepubliceerd en later verleend, die nodig was voor de plaatsing van de mast. En eind vorig jaar heeft het waterschap een water- en wegenvergunning afgegeven. Hiermee is de wettelijke procedure doorlopen en kan KPN aan de slag met de werkzaamheden.

Dat KPN nu pas met de bouw van de mast begint, heeft te maken met problemen aan de ondergrondse infrastructuur van het KPN netwerk, die eerst moesten worden opgelost.

De gemeente heeft nog geen planning van de werkzaamheden ontvangen, maar houdt u op de hoogte door berichten op de gemeentelijke website.

De discussie over UMTS ligt inmiddels al jaren achter ons en draadloos internet op de mobiele telefoon is een gemeengoed geworden. Door landelijke regelgeving zijn gemeenten geen partij meer en altijd verplicht mee te werken aan het verder afmaken (ook wel uitrollen genoemd) van een landelijk dekkend netwerk.

Voor het originele artikel zie:
www.voorne-putten.nl/homepage/2011/01/12/30787spijkenisse/ .

Opm. Stopumts;
De zin ''de discussie over UMTS ligt inmiddels al jaren achter ons'' lijkt ons enigszins voorbarig en ingegeven door wensdenken.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie