Gorinchem: Nieuwe zendmast voor KPN op Nieuwe Doelen.

dinsdag, 23 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stad Gorinchem 22 nov. 2010

Nieuwe zendmast voor KPN op Nieuwe Doelen

GORINCHEM – Op schouwburg de Nieuwe Doelen aan de Haarstraat wordt met spoed een nieuwe zendmast voor KPN geplaatst. De gemeente Gorinchem werkt mee aan een versnelde procedure voor de antenne-installatie omdat de huidige capaciteit voor KPN-klanten, die met gsm bellen, onvoldoende is. Daardoor kan ook het alarmnummer 112 onbereikbaar zijn.

De KPN maakte voor de binnenstad tot voor kort gebruik van een installatie op het vroegere Nieuwe Gasthuis op het Nonnenveld. Maar daar zijn elektrische kabels vernield en het gebouw moet medio december, januari worden gesloopt. Die installatie herstellen is daarom niet handig. De gemeente is in deze kwestie eigenlijk geen partij, maar vindt wel dat het alarmnummer 112 ook met mobieltjes van KPN bereikbaar moet zijn. Zeker in december en rond de jaarwisseling, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Na de vernieling van de kabels in het Nieuwe Gasthuis heeft KPN wel omliggende installaties aangepast zodat de dekking voldoende is, maar het bereik in de binnenstad is zeker niet perfect. De gemeenteraad heeft onlangs het antenne-beleid vastgesteld, waarin de Nieuwe Doelen wordt genoemd als één van de geschikte locaties. Woordvoerder Steve Hufton van KNP laat weten dat de nieuwe installatie begin december wordt geplaatst.

Voor het originele bericht zie:
www.destadgorinchem.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Nieuwe-zendmast-voor-KPN-op-Nieuwe.626193.news .

Opm. Stopumts:
Nieuwe tactiek van de providers: men probeert de plaatsing door te drijven met een beroep op de bereikbaarheid van 112. En dat terwijl bij echte calamiteiten het mobiele systeem altijd crasht en alleen vaste lijnen nog toegang bieden. In feite gaat het alleen maar om de verwerking van nog meer data, lees omzet, gegenereerd door alle wijkbewoners die zo nodig mobiel moeten internetten.
Zolang omwonenden intensief gebruik blijven maken van ipads, iphones etc. roepen zij de plaatsing van zendmasten voor mobiele telefonie over zichzelf af.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie