Hengelo: College heeft Wageningse studie nog niet gelezen, veegt bezwaren zendmast van tafel.

zaterdag, 20 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Hengelo's Weekblad 18 nov 2010.

College veegt bezwaren zendmast van tafel

De zendmast in Driene gaat er komen. Dat heeft het Hengelose college van B en W woensdag besloten.

Driene krijgt op afzienbare tijd een
zendmast. Het College van B en W heeft
hiermee ingestemd.

Tegen plaatsing van de KPN-mast aan de Drienerwoldeweg hebben veel bewoners van Groot-Driene bezwaar gemaakt. Het college zegt echter geen andere mogelijkheid te hebben dan de eind vorig jaar aangevraagde vergunning te verlenen.

Het bouwplan past binnen de randvoorwaarden die de gemeenteraad heeft gesteld. De bijzondere landschappelijke waarden van het buitengebied aan de oostrand van Groot Driene worden door de huidige locatie ‘zo min mogelijk aangetast’, verklaart het college. “Een groot deel van het gebied is namelijk aangewezen als ecologische hoofdstructuur. Door plaatsing aan de stadsrand wordt het buitengebied zo min mogelijk aangetast.”

Voor wat betreft de gezondheidsaspecten sluit de gemeente aan bij het standpunt van de landelijke overheid. “Er is nog niet gebleken dat straling van antennemasten op langere termijn schadelijk zou zijn voor de gezondheid”, aldus een woordvoerder van de gemeente Hengelo.

Voor het originele bericht zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2010/november/18/college_veegt_bezwaren_zendmast_van_tafel?tab=reactie .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie