Beuningen: Massale plaatsing van zendmasten voor mobiele telefonie.

donderdag, 18 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Gemeente Beuningen 17 nov. 2010

Binnenkort beter mobiel bereik

Het is een bekend gegeven dat de dekking van het mobiele netwerk in de gemeente Beuningen te wensen overlaat. Hier kan binnenkort verandering in komen.

Slechte dekking
Niet alleen ‘gewone’ mobiele bellers in de gemeente Beuningen hebben problemen met het bereik van hun telefoon, met alle nadelige gevolgen van dien. Ook bezitters van een Iphone, Blackberry of andere smartphone ondervinden hinder bij het uitwisselen van data. Oorzaak is de slechte dekking van het zogenaamde 3G-netwerk.

Verzoek providers
KPN heeft, ook namens alle andere providers, een verzoek ingediend bij de gemeente Beuningen om bij elke kern een extra UMTS-mast te plaatsen. UMTS staat voor Universal Mobile Telecommunications System en wordt ook wel de derde generatie mobiele communicatie (3G) genoemd. Om totale dekking in de gemeente Beuningen te realiseren is de plaatsing van de 4 extra masten en aanpassing van de reeds bestaande antennes (bijvoorbeeld op de kerk) noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover dit verzoek. Volgend jaar zullen de providers de vergunningsaanvraag voor de plaatsing van de masten indienen bij de gemeente.

Locaties
Het netwerk wordt versterkt met de volgende vier locaties: sportpark Winssen, Sportpark Schoenaker, Zilverwerf en de Beuningse Plas. Voor de Beuningse Plas is gekozen voor een locatie aan de oostzijde van de hoek Reekstraat/Nieuwe Pieckelaan.

Inloopavond
Om u uitgebreid te informeren en eventuele vragen te beantwoorden organiseert de gemeente in januari een inloopavond. Binnenkort leest u in de Koerier en op deze site waar en wanneer deze avond gehouden wordt. Heeft u nu al vragen? Neem dan contact op met de gemeente.

Voor het originele bericht zie:
www.beuningen.nl/beuningen/website/webgen.nsf/%28framesets%29/Homepage?opendocument&Body=http://www.beuningen.nl/beuningen/website/webgen.nsf/page?openagent&id=_7692C72C196078E0C12577DE003A93CD .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie