Groningen: Draadloos Groningen geflopt.

woensdag, 17 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Stopumts ontving onderstaand persbericht:

-------------------------------------------

Toekomst Draadloos Groningen

16 november 2010
Persbericht Toekomst Draadloos Groningen 16 november 2010

Het Bestuur van de Stichting Draadloos Groningen heeft vanwege wanprestatie het contract met Unwired Holding CV opgezegd. Unwired was verantwoordelijk voor de uitrol van een stadsdekkend draadloos WIFI netwerk in de stad Groningen. De Stichting Draadloos Groningen stond in dit model garant voor de afname van 3 miljoen euro aan diensten. Per 17 oktober 2010 had 50% van de bebouwde kom van Groningen gedekt moeten zijn, in plaats van de huidige dekking van 3%. De Stichting was al enige tijd in gesprek met Unwired om het project weer vlot te trekken, gezien de geringe voortgang is besloten om het contract op te zeggen. Het Bestuur van de Stichting heeft een verkenning laten uitvoeren naar mogelijke toekomstscenario’s van Draadloos Groningen en heeft deze aan de Raad van Toezicht van de Stichting voorgelegd.

Overname door de markt

Het Bestuur acht een doorstart van Draadloos Groningen in het huidige model niet meer realistisch. De stad Groningen is zijn voorsprong op het gebied van stadsdekkende draadloze netwerken kwijt. Ook is zij van mening dat de markt nu beter in staat zou moeten zijn om het initiatief over te nemen. Het Bestuur heeft daarom voorgesteld om het huidige netwerk in de binnenstad van Groningen en op het Zernikecomplex in het noorden van de stad voorlopig nog operationeel te houden en in gesprek te gaan met marktpartijen die het initiatief mogelijk over kunnen nemen. Deze gesprekken dienen eind december 2010 afgerond te zijn. Er zal in de nieuwe opzet in elk geval geen garantie voor dienstafname door de oprichters van de Stichting (gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen) bestaan. Op 15 november j.l. heeft de Raad van Toezicht dit besluit bekrachtigd.

Meer informatie via Robert Janz, directeur,
r.f.janz@draadloosgroningen.nl ,
050- 363 8844, 06- 51183196

-------------------------------------------------

Op de website Tweakersnet is een interview met Robert Janz, directeur van de stichting Draadloos Groningen, te lezen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie