Barneveld: Toch UMTS-mast bij De Burgt

dinsdag, 09 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Barneveldse Krant 8 nov. 2010

Toch UMTS-mast bij De Burgt in Barneveld

BARNEVELD - De gemeente Barneveld behandelt toch de aanvraag voor de bouw van een nieuwe UMTS-mast voor mobiel internet aan de Parmentierstraat in Barneveld. De bedoeling is dat hier een mast van 37,5 meter hoog komt.

Op dit moment ligt de bouwaanvraag ter inzage bij de gemeente Barneveld en kunnen bezwaren worden ingediend. Eind juni was er al sprake van dat Vodafone hier een nieuwe mast wilde plaatsen, maar begin juli meldde ditzelfde telecombedrijf er toch van af te zien.

,,Het klopt dat we als Vodafone bij nader inzien geen belangstelling meer hadden om op deze plek antennes te bevestigen, maar de bouwaanvraag van de mast is niet ingetrokken. Dit omdat, na aanvraag, andere gebruikers als KPN en T-Mobile interesse toonden en volgens afspraken over gebruik van UMTS-masten de kans moeten krijgen antennes te plaatsen'', legt woordvoerder Richard Mes van Vodafone uit.

De mast moet ervoor zorgen dat gebruikers van mobiel internet voldoende bereik hebben. De voorgestelde locatie hiervoor is een stuk grond tussen het pand van de woningstichting, de Turkse moskee en de velden van tennisvereniging LTC Barneveld.
(Lees meer hierover in de Barneveldse Krant van maandag 8 november 2010)

Voor het originele bericht zie:
www.barneveldsekrant.nl/page/Lokaal/Regionaal/Lokaal-nieuws/.618929.news#reactie_101073 ,Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie