Eerste WiGig-producten verschijnen in de eerste helft van 2012.

maandag, 08 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tweakers.net 8 nov. 2010

'Eerste WiGig-producten verschijnen in de eerste helft van 2012'

Auteur Dimitri Reijerman.

De eerste apparaten die gebruik zullen maken van de WiGig-standaard worden in de eerste helft van 2012 op de markt verwacht. De draadloze netwerktechniek belooft brutodoorvoersnelheden van maximaal 7Gbps en is terugwaarts compatibel.

De Wireless Gigabit-standaard is opgesteld door de Wireless Gigabit Alliance, een consortium van een aantal grote it- en elektronicabedrijven. Onder andere Microsoft, Intel, AMD en Cisco nemen zitting in dit consortium, evenals Broadcom en Atheros, beide fabrikanten van wifi-chipsets.

Uit een vraaggesprek dat TrustedReviews hield met Bruce Montag, bestuurslid bij de WiGig Alliance en voorzitter bij Vesa, blijkt dat de eerste hardware die gebruik kan maken van de beloofde 7Gbps-snelheden naar verwachting in de eerste helft van 2012 op de markt zal komen. Begin volgend jaar zouden de specificaties voor de nieuwe wifi-standaard beschikbaar moeten komen, waarna fabrikanten hun eerste prototypes kunnen bouwen.

Naast WiGig werkt de IEEE aan de 802.11ad-specificatie. Deze belooft brutosnelheden tot 1Gbps en maakt eveneens gebruik van de 60GHz-frequentie. Volgens Montag worden de twee standaarden naar verwachting onderling uitwisselbaar en wordt toekomstige WiGig-apparatuur vermoedelijk van het bekende wifi-logo voorzien.

Voor het originele artikel zie:
tweakers.net/nieuws/70655/eerste-wigig-producten-verschijnen-in-de-eerste-helft-van-2012.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie