Eindhoven: Onrust rondom UMTS-mast in Lierop. Geheime informatie over straling achtergehouden?

dinsdag, 02 november 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Siris nieuws 1 nov. 2010

Onrust rondom UMTS-mast in Lierop

In Lierop is verzet zich tegen de komst van een UMTS-mast aan de Otterdijkseweg. De providers KPN en Vodafone en de gemeente Someren kunnen rekenen op bezwaren, niet alleen van de direct omwonenden, maar ook van het dorpsvertegenwoordigend orgaan, de Belangengroep. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De mast van veertig meter hoog zou moeten komen aan de noordzijde van de voetbalvelden van SV Lierop. De buurtbewoners aldaar hebben enige tijd geleden al een alternatieve locatie voorgesteld aan de gemeente.

De buurtbewoners zien onduidelijkheid over de straling van de UMTS mast niet zitten. Informatie daarover is tot nu toe volledig geheim gehouden voor de inwoners van Lierop. Volgens wethouder Guido Schoolmeesters is hij door de providers gedwongen die informatie geheim te houden.

De aanvraag voor een vergunning is weliswaar nog niet ingediend, maar de gemeente heeft al wel aangekondigd in principe haar medewerking te willen verlenen.

De bezwaren van de buurtbewoners betrekken zich overigens niet
alleen op de straling, maar ook op de aantasting van het uitzicht en de waardevermindering van hun huizen.

Voor het originele bericht zie:
www.siris.nl/nieuws/article/30306/onrust-rondom-umts-mast-in-lierop-/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie