Open Tower Company koopt 500 zendmasten KPN. En wie wordt later ter verantwoording geroepen?

donderdag, 28 oktober 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 26 okt. 2010

Open Tower Company koopt 500 zendmasten KPN


Open Tower Company (OTC), de joint venture tussen Communication Infrastructure Fund (CIF) en NOVEC, koopt 500 zendmasten van KPN. Met deze aankoop is OTC naar eigen zeggen een stap dichter bij haar doelstelling gekomen om een onafhankelijk dekkend netwerk van antenne-opstelpunten te kunnen bieden aan mobiele operators. Eerder kocht OTC ook al 139 zendmasten (ook wel mobiele opstelpunten genoemd) van KPN. Het is niet duidelijk of het bij de aankoop mede gaat om de 250 zendmasten die KPN afgelopen zomer voor verkoopdoeleinden onderbracht in een aparte bv. Toen werd Novec als mogelijke koper genoemd.
Volgens Randolf Nijsse, bestuurder van OTC, omvat het totale zendmastenportefeuille van OTC nu 640 masten. ''Hierdoor is OTC een speler van betekenis op de Nederlandse markt voor mobiele infrastructuur geworden. Wij volgen hierbij onze strategie om in te spelen op ontwikkelingen op het gebied van technologie en efficient gebruik van middelen, waarbij commercile leveringsbedrijven van infrastructuurbedrijven worden gesplitst. Het open netwerk model garandeert toegang tot de zendmasten voor bestaande en nieuwe operators. Op dit moment verhuurt OTC haar infrastructuur aan KPN, T-Mobile en Vodafone.

Leest u verder op:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=764625 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie