Maasdonk: Onpartijdige voorlichting door KPN en Antennebureau?

maandag, 25 oktober 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: EVVC 24 okt. 2010

Informatieavond op maandag 8 november a.s. over de plaatsing van een KPN zendmast nabij sportpark De Zwaan

Beste leden en ouders van onze jeugdleden,

Onlangs is door de KPN een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente Maasdonk, voor het plaatsen van een zendmast van 40 meter hoogte. Deze zendmast, ook wel telecom-zendmast genoemd, biedt plaats aan de telecom antennes van de drie operatoren KPN, Vodafone en T-Mobile. De zendmast biedt tevens plaats aan antennes die er voor zorgen dat er mobiel verkeer mogelijk is. U moet dan denken aan bijvoorbeeld de 'gewone' mobiele telefoon en het draadloos internetten met een laptop.

De locatie van de zendmast ligt in de houtsingel tussen het fietspad langs de Vinkelsestraat, ten westen van de opslag (pomphok) van het voetbalterrein van onze vereniging.

Om mobiele communicatie mogelijk te maken, zijn netwerken van antenne-installaties nodig. Een netwerk moet ervoor zorgen dat er voldoende dekking en capaciteit is, zodat iedereen gebruik kan maken van mobiele communicatie.

Er is de afgelopen jaren heel wat geschreven en bericht over vermeende gezondheidsrisico's van de telecom-antennes. Er zijn zowel rapporten van onderzoeken die uitwijzen dat er niets aan de hand is, tot rapportages die aangeven dat er een gezondheidsrisico aanwezig is.

Op 8 november a.s. willen wij jullie de mogelijkheid bieden om informatie over deze zendmast te verkrijgen. Op deze avond zullen, naast de gemeente die de bouwaanvraag in behandeling moeten nemen, het Antennebureau (www.antennebureau.nl) en de KPN aanwezig zijn om aan u nadere uitleg te geven. De gemeente Maasdonk wil hierbij aangeven dat het een informatieavond betreft, en dat een eventuele zienswijze op de bouwaanvraag van de KPN kan worden ingediend, tijdens de ter inzage termijn van de bouwaanvraag procedure.

De informatieavond begint om 19:00 uur en zal worden gehouden in de kantine van onze vereniging.

Jullie zijn daarbij van harte welkom.

Namens het bestuur,

Mari van Venrooij.

Voor het originele bericht zie:
www.evvc.nl/nieuws/kpn-zendmast-informatie-avond.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie