Nieuwe voorzitter gezondheidsraad Mevr. Gunning '' opnieuw machtigste vrouw in de zorg''.

donderdag, 21 oktober 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Juridische%20Informatie/5172

Bron: Skipr 20 okt. 2010

‘Gunning opnieuw machtigste vrouw in de zorg’

Voormalig bestuursvoorzitter Louise Gunning van het AMC is door weekblad Opzij opnieuw verkozen tot machtigste vrouw in de gezondheidszorg. Machtigste vrouw zondermeer is volgens Opzij FNV-voorzitter Agnes Jongerius.
Afscheid

Gunning nam op 1 september afscheid van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC), waar ze sinds 2001 als bestuursvoorzitter werkte. Momenteel is Gunning voorzitter van de Gezondheidsraad. Daarnaast bekleedt ze toezichthoudende functies bij ondermeer de Arbo Unie en DSM. De op een na invloedrijkste vrouw in de gezondheidszorg is volgens Opzij ZonMW-voorzitter Pauline Meurs. Meurs is daarnaast directeur van het Erasmus Centrum voor Management Development in de Zorg, voorzitter raad van toezicht van de Alysis Zorggroep, bestuursvoorzitter Fonds Psychische Gezondheid en lid van diverse wetenschappelijke raden en commissies. Bovendien is ze sinds 2007 Eerste Kamerlid voor de PvdA.

Met stip op nummer drie noteert Opzij voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland. Barth is daarnaast voorzitter van de Nationale Vereniging de Zonnebloem en heeft nog achttien andere nevenfuncties. De top vijf wordt gecomplementeerd door Cathy van Beek, die sinds maart 2008 voorzitter ad interim van de Nederlandse Zorgautoriteit is, en bestuursvoorzitter Marjanne Sint van de Isala klinieken in Zwolle.

Voor het originele bericht zie:
www.skipr.nl/actueel/%20gunning-opnieuw-machtigste-vrouw-in-de-zorg%20-69771.html .

Opm. Stopumts:
Naar wij hopen is de machtigste vrouw in de gezondheidszorg bij machte het vertrouwen in de Commissie Elektromagnetische Velden te herstellen.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie