Stralingspoll onder facility Managers: 29% wil bij de draad blijven. 49% wil meer informatie.

dinsdag, 28 september 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Facility Manager 27 sept. 2010

FM'er: beter laten informeren over gevaren elektromagnetisme

Facility managers maken zich geen zorgen over de gezondheidseffecten van draadloze communicatiesystemen. Maar zij zijn wel van mening dat zij zich hierover beter moeten laten informeren. Dit is de conclusie uit de poll (zie onder) die een aantal weken op de site van Facility Management Magazine heeft gestaan.

Elektromagnetische straling is een actueel onderwerp waar veel facility managers en gebouwbeheerders nu mee geconfronteerd worden. Zo was al te lezen in bijvoorbeeld het nieuwsbericht 'Elektromagnetisch vraagstuk voor facility managers' op deze site.

Hebben zendmasten, mobiele telefonie, de draadloze muis en het scanpoortje bij winkels en bedrijven nu wel of geen effect op de gezondheid van de mens? Het Nieuwe werken valt of staat bij draadloze netwerken, maar is het wel verantwoord? Kan de werkgever de gezondheid van de werknemer garanderen?

De poll

Op de vraag: Hoe bezorgd bent u over mogelijke gezondheidseffecten van dergelijke systemen? Waren vier antwoorden mogelijk:
A) Ik ben erg bezorgd. Wij werken dan ook uitsluitend met bedrade communicatiesystemen.
B) Echt zorgen maak ik mij niet, maar als het ook bedraad kan is mij dat liever.
C) Niet bezorgd. Maar eigenlijk zou ik mij daarover beter moeten informeren.
D) Absoluut niet bezorgd. Alle ophef over DECT-straling en dergelijke vind ik overdreven!

Hieronder de resultaten:

A: 7 %
B: 22%
C: 49%
D: 21%

Geen zorgen, wel meer informatie
In de grafiek is duidelijk te zien dat facility managers* zich geen zorgen maken, maar dat zij ook niet precies antwoord weten op de voorgaande vragen. Daarom organiseert Facility Management Magazine op 30 november 2010 een seminar over elektromagnetische straling.

*De poll werd ingevuld door 100 mensen.

Voor het originele artikel met grafieken zie:
www.fmm.nl/nieuws/nieuws/fm-er-beter-laten-informeren-over-gevaren.63324.lynkx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie