Limburg: Oprichting zendmast op sportpark Siebengewald. Onpartijdige voorlichting?

maandag, 20 september 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Limburgse Courant 20 sept. 2010

Oprichten zendmast op sportpark Siebengewald

SIEBENGEWALD - KPN wil op sportpark Het Eindpunt in Siebengewald een zendmast voor mobiele telecommunicatie plaatsen. Deze mast zou een daar aanwezige lichtmast moeten vervangen. KPN organiseert daarom woensdag 22 september aanstaande een informatieavond over het plaatsen van deze zendmast. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats bij zaal Wahlen, Nieuweweg 79 in Siebengewald.

Tijdens deze avond geeft KPN een toelichting bij haar plannen. Tijdens de bijeenkomst is ook een vertegenwoordiger van het Nationaal Antennebureau aanwezig. Het Antennebureau is het informatiebureau van de overheid over antennes. Zij geven voorlichting, informatie en advies aan burgers, lokale overheden, woningcorporaties, zorgverleners en andere geïnteresseerden.

De diverse telefoonbedrijven hebben vanuit de Rijksoverheid de verplichting om een landelijk dekkend netwerk voor mobiele telecommunicatie te verzorgen. In de omgeving van Siebengewald is onvoldoende dekking. Sinds medio 2009 is de mobiele operator KPN, in overleg met de gemeente Bergen, op zoek naar een geschikte locatie voor het oprichten van een zendmast. Zodat ook in deze omgeving mobiele bereikbaarheid kan worden gegarandeerd. Daarbij is het sportpark naar voren gekomen als potentiële locatie.

Voor het originele bericht zie:
www.limburgsecourant.nl/nieuws/algemeen/siebengewald/5888/oprichten-zendmast-op-sportpark-siebengewald.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie