Ingezonden brief Dagblad Zaanstreek. Update met gerelateerde berichten.

donderdag, 09 september 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Geplaatst op Stopumts 6 sept. 2010
Updated 10 sept 2010 met aanvullende informatie.


Gerelateerd bericht:
Berichten%20Nederland/5019 .

Bron: Dagblad Zaanstreek 4 sept. 2010

Zendmast

Hierbij reageer ik op het artikel in Dagblad Zaanstreek over de bezwaren van Westzaners tegen de bouw van een zendmast voor mobiele telefonie aan de Middel.

Met volle overtuiging dat onze ervaringsverhalen van vijf EHS-ers (slachtoffers UMTS-straling) uit verschillende regio’s en twee critici indruk zou maken op de gemeenteraad van Zaanstad, togen wij naar een informatieavond op 7 oktober 2008 over UMTS-straling. De heer Meijerink, directeur wonen van corporatie Parteon beargumenteerde zeer goed waarom Parteon tot het opzeggen van contracten met providers is overgegaan en het niet meer plaatsen van UMTS-masten op haar complexen.

Echter, wat schetste later onze verbazing? In de samengestelde reader waren zowel onze ervaringsverhalen als kritische kanttekeningen van twee experts met betrekking tot elektro-magnetische velden niet opgenomen. Hieruit blijkt wel dat de gemeenteraad Zaanstad zich niets aantrekt van ervaringsdeskundigen en haar burgers niet serieus neemt.

Uit onverwachte hoek kwam op 3 juni 2009 op bovengenoemde site een
artikel over elektro-sensibiliteit
van journalist de heer Nico v.d. Broek, die zich, na een tip van een EHS-er, werkelijk in de materie had verdiept, waarop vele reacties kwamen.

Gemeenteraadsleden van Zaanstad, verschuilt u zich nu niet achter de Gezondheidsraad, GGD, Antennebureau en allerlei wetgevingen, maar neem autonoom uw verantwoordelijkheid ten aanzien van uw burgers in Westzaan. Per slot van rekening zijn er voldoende wetenschappelijke bewijzen voor de schadelijkheid van UMTS-straling (zie onder andere EMF-Handbuch). U bent door uw burgers gekozen om hen te vertegenwoordigen.

Wij als EHS-ers worden nog steeds niet serieus genomen en tussen Gezondheidsraad, GGD, overheid, gemeenten en onwetende burgers uitgespeeld. Zie voor de gevaren van UMTS-straling: www.stopumts.nl

Marijke de Jong
Tuindorp-Oostzaan

In de oorspronkelijke brief waren onderstaande links toegevoegd:
Zie www.stopumts.nl . onder:
Onderzoeken d.d. 07/01/06 ‘Overzicht van studies’;
Berichten NL d.d. 24/06/10 ‘Hoe dichter bij de zendmast van mobiele telefonie des te meer gezondheidsklachten’;
Berichten NL d.d. 17/04/07 ‘T-Mobile stopt rapport over schadelijke straling in doofpot;
Berichten NL d.d. 02/07/10 ‘T-Mobile activeert extra antennes;
Berichten NL d.d. 10/08/09 ‘Antennebureau liegt dat het gedrukt staat’;
Ervaringen burgers vanaf 21/07/07 ‘Vele Noodkreten (8x) vanuit Tuindorp-Oostzaan’;
Artikelen d.d. 15/12/07 ‘Een stralende toekomst en/of stralend ziek’
www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Internationaal/3522 met ‘Europees Parlement bepleit voorzorg em-velden’, erkent elektrogevoeligheid;
Berichten Int. d.d. 09/08/10 ‘Zwitserland: Justitie laat eigen kantoren afschermen tegen straling EMV.’Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie