UMTS masten mogelijk schadelijk voor de gezondheid, Ook Dat Nog, 18 januari 2004

maandag, 09 augustus 2004 - Categorie: Berichten Nederland

''Ten tijde van de aanleg van het GSM netwerk is er veel discussie geweest over gezondheidsrisico's, maar uit onderzoek bleek toen dat die straling ongevaarlijk was.

Informatie over UMTS erg summier
Van UMTS-straling weten we dat echter niet. Het wachten is nu op een zogenaamd replicatieonderzoek die het TNO onderzoek moet onderbouwen of tegenspreken en daarna een vervolgonderzoek. Pas dan kunnen er eventuele maatregelen genomen worden.
Ook Dat Nog kreeg een brief van Melissa Diaz uit Amsterdam. Melissa heeft moeite met de instemmingsronde die is gehouden onder de bewoners van het wooncomplex voor het plaatsen van een UMTS mast. Ze vond de informatie summier en beknopt, maar vooral vreemd dat het alleen in het Nederlands was. Melissa woont in de Amsterdamse buurt de Pijp waar zo?n 120 verschillende nationaliteiten wonen. Ook bejaarden blijken nogal moeite te hebben met dergelijke informatie. Bovendien stemden 27 mensen tegen en tien voor, maar omdat de grootste groep niet-stemmers waren, wordt de mast alsnog geplaatst.''

Ook Dat Nog: http://www.kro.nl/ookdatnog/indemedia/optv/umts.asp

Bekijk of beluister het mediafragment


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie