KPN werkt aan de uitrol van een CDMA450-netwerk.

woensdag, 11 augustus 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 11 aug 2010

KPN werkt aan de uitrol van een CDMA450-netwerk. Het bedrijf ziet in deze technologie de oplossing voor machine to machine (M2M) communicatie. De CDMA450-technologie herbergt enkele eigenschappen die zeer geschikt zijn voor M2M-communicatie: het kan redelijk hoge snelheden bereiken (tot maximaal 3,1 Mbps), er zijn niet veel basisstations nodig voor een landelijk dekkend netwerk en het kan diep gebouwen binnendringen.

KPN heeft de frequentiebanden verkregen met de overname van Nozema Services in 2005. Aan het spectrum zitten verplichtingen vast met betrekking tot uitrolsnelheid en het aanbieden van commerciële diensten via de frequenties. Bovendien heeft de overheid vastgesteld dat de frequenties uitgegeven zijn voor zogenaamde PAMR-diensten, wat neer komt op diensten voor gesloten gebruikersgroepen in tegenstelling tot openbare netwerken. KPN voldoet aan deze verplichtingen, zegt een woordvoerder. Aan het eind van het jaar is er een volgend meetpunt en dan moeten er in alle provincies diensten beschikbaar zijn.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=750386 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie