Woningbouwvereniging De Key wijst aanvragen zendmasten af.

vrijdag, 29 juli 2005 - Categorie: Berichten Nederland

De directie van woningbouwvereniging De Key in Amsterdam heeft besloten om voorlopig nieuwe aanvragen van telecomproviders voor het plaatsen van zendmasten voor mobiele telefonie af te wijzen. De aanleiding was een informatie-avond voor bewoners op 22 juni.

De meerderheid van de huurders van een appartementengebouw aan de Zoutkeetsgracht in Amsterdam wil dat de antennes op hun dak worden verwijderd, onder meer vanwege gezondheidsklachten. De woningbouwvereniging is echter niet bereid om de masten als voorzorgsmaatregel weg te halen.

In Zwitserland wordt een onderzoek gedaan naar de gevolgen van kortdurende blootstelling aan UMTS-straling van 1 V/m en 10 V/m. Als de uitslagen daarvan bekend zijn, beraadt de directie van De Key zich opnieuw. Mocht schadelijkheid worden aangetoond, dan zullen de contracten na afloop niet worden verlengd.

De onderzoekers in Zwitserland hebben echter al in een persbericht laten weten dat wat de resultaten ook zijn, zij geen basis voor beleid vormen, omdat de uitslagen niets zeggen over de gevolgen van permanente blootstelling op langere termijn.

28 juli 2005Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie