Algemene Politiebond ANPV waarschuwt voor nieuw GSM wapen mobiele telefoon.

maandag, 26 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Algemene Politiebond ANPV 22 juli 2010

Waarschuwing: nieuw wapen (GSM)

AMSTERDAM - Een politieman uit Amsterdam ontdekte op uiterst pijnlijke wijze het nieuwe geheime wapen van de onderwereld. Een levensgevaarlijke mobiele telefoon die dienst doet als stroomstootwapen... Nadat een drugsdealer was aangehouden besloot een politieteam de woning van de verdachte te doorzoeken. Daarbij werden in eerste instantie drugs en wapens gevonden. Bij het openbreken van een kluis troffen de agenten ook nog een mobiele telefoon aan.

De agent die het ding oppakte, raakte per ongeluk de aan/uitknop aan waardoor hij een enorme opdoffer kreeg. Hij klapte in elkaar en raakte bewusteloos. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat er geen blijvende schade zal zijn, maar de agent heeft nog lange tijd last gehad van fikse spierpijn.

Geheime wapens

Criminelen maken steeds vaker gebruik van zogenoemde geheime wapens die op het oog onschuldige voorwerpen zijn. De Amsterdamse politie stuit in toenemende mate op deze soms dodelijke objecten.

Paraplu's waarmee kogels kunnen worden afgevuurd of waar een mes uit tevoorschijn komt en balpennen waar een slagpen in zit waarmee kogeltjes kunnen worden afgeschoten, zijn populair in de onderwereld. Daar is recentelijk de levensgevaarlijke mobiele telefoon bij gekomen.

Het korps gaat ervan uit dat er meer van dergelijke verborgen wapens in omloop zijn en heeft nu alle agenten gewaarschuwd alert te zijn en bij twijfel de hulp in te roepen van het team Explosievenveiligheid en Vuurwapens.

Zwaarder dan tasers

Arrestatieteams van politiekorpsen in ons land hebben zelf ook al geëxperimenteerd met een stroomstootwapen om agressieve verdachten neer te halen. Door de stroom worden vitale spieren tijdelijk verlamd. Het wapen dat door de politie wordt gebruikt, de Taser, kan stroomstoten van 50.000 volt geven.

Het wapen is omstreden en heeft, ondanks de beweringen dat het niet dodelijk is, inmiddels wereldwijd wel aan meer dan 200 mensen het leven gekost.

De politie is bang dat de omgebouwde telefoons wellicht stroomstoten van een nog hoger voltage kunnen afgeven, waardoor het fataal kan aflopen voor eenieder die ermee in aanraking komt.

Waar het van de schietende balpennen bekend is dat die vaak door Duitse criminelen worden gefabriceerd, is het van de stroomtelefoons vooralsnog onduidelijk waar deze vandaan komen.

Voor het originele artikel zie:
www.anpv.nl/nieuws/nieuwsflitsen/132-waarschuwing-nieuw-wapen-gsm.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie