Almelo: Geen UMTS-mast aan Lage Dijk in Enter

donderdag, 22 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Twentsche Courant / Tubantia 21 juli 2010

Geen UMTS-mast aan Lage Dijk in Enter

ENTER - Er komt voorlopig geen veertien meter hoge UMTS-mast op het voormalig Waterschapsterrein aan de Lage Dijk 14 bij Enter. n plaats daarvan wordt onderzocht of een locatie nabij de Enterse Waarf mogelijk is. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders.

Eind oktober 2008 kwam bij de gemeente een verzoek van de KPN binnen om een UMTS-mast te mogen plaatsen aan de Lage Dijk. Dat verzoek leverde nogal wat onrust van omwonenden op. Die zien zo'n hoge telefoniemast liever niet in de buurt van woningen, speelterreinen en bedrijven, zo bleek na een informatie-avond. Het college heeft de aanvrager daarop laten weten dat deze met alternatieve locaties voor de plaatsing van een telefoonmast moet komen.

KPN geeft nu aan dat een opstelpunt ten zuid-oosten van de Enterse Waarf in de richting van De Lee ook een optie is. Deze locatie ligt zo'n 330 meter van de bebouwing af, wat verder is dan de locatie aan de Lage Dijk. Verwacht wordt ook dat de plaatsing van een UMTS-mast op die locatie op minder weerstand van omwonenden stuit. Andere opties die de KPN aandraagt zijn bij de sportvelden aan de Sportlaan en bij zorgcentrum Het Reggedal. De eigenaren en gebruikers van deze percelen hebben echter aangegeven geen toestemming te geven. Het college opperde nog een locatie aan de Keizersweg, vanaf daar kan de mast niet het beoogde gebied bereiken.

Voor het originele bericht zie:
www.tctubantia.nl/regio/almelo-buiten/7013985/Geen-UMTSmast-aan-Lage-Dijk-in-Enter.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie