Valthermond: De UMTS-mast komt er niet zonder slag of stoot.

vrijdag, 16 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerde berichten:
Onderzoeken/4916
Berichten%20Internationaal/4443

Bron: Dagblad van het Noorden 16 juli 2010

Actie tegen UMTS-mast Valthermond

Valthermond -

De UMTS-mast voor Valthermond komt er niet zonder slag of stoot. Een van de omwonenden van de plek waar de mast moet komen te staan maakt bezwaar tegen het plan en gaat zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om de gemeente Borger-Odoorn op andere gedachten te brengen.

Volgens de bezwaarmaker, Elbert Westerbeek, is er niet goed nagedacht over de gekozen plek en de vraag of het wel nodig is. KPN vindt volgens de aanvraag de mast nodig, omdat het signaal voor mobiele telefoons voor binnenshuis momenteel onvoldoende is. Westerbeek betwijfelt die noodzaak, maar zijn belangrijkste bezwaar is de plek. De mast komt bijna op het voetbalveld te staan, dichtbij scholen, huisartsenpraktijk, zwembad en een woonwijk. Om ruimte te maken moeten drie bomen sneuvelen.

Westerbeek wil met zijn actie bewerkstelligen dat er beter wordt nagedacht over de plek, ook met het oog op de stralingsrisico's. Die blijven volgens de deskundigen binnen de perken, maar volgens de bezwaarmaker zijn heel wat mensen gevoelig voor de straling van UMTS-masten en dan zou een plek wat verder van centrale voorzieningen wenselijker zijn. ''Ik wil niet alleen maar tegen zijn. Maar ik vraag me af waarom de welstandscommissie een mast van 37 meter op die plek goedkeurt en waarom er geen rekening is gehouden met de gevolgen van straling''.

Ook in 2e Exloërmond komt zo'n UMTS-mast – nodig voor snelle mobiele verbindingen - te staan als de gemeente toestemming geeft.

Voor het originele bericht zie:
www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6241690.ece/Actie-tegen-UMTS-mast-Valthermond .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie