Epe: Omstreden umts-mast staat er nu toch.

donderdag, 15 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 15 juli 201o

Omstreden umts-mast staat er nu toch in Epe

EPE - Wanneer de leerlingen van de W.G. van der Hulstschool volgende maand terugkomen van vakantie worden ze geconfronteerd met een metershoge umts-mast tegenover hun schoolgebouw.

Aan het oprichten van het gevaarte op tennispark De Kuil, waaraan gisteren de laatste hand werd gelegd, is een jarenlange strijd vooraf gegaan. Aanvankelijk leek die in het voordeel uit te vallen van de tegenstanders die bang zijn dat de zendmast van de KPN (voor mobiel internetten en het versturen van bewegende beelden en geluid), gezondheidsrisico's met zich meebrengt voor omwonenden.

B en W schaarden zich aanvankelijk achter de oppositie, maar kwamen daar begin dit jaar op terug. Volgens jurisprudentie mag een bouwvergunning voor een umts-mast niet worden geweigerd uit vrees voor gezondheidsrisico's. Het argument van B en W dat de leefbaarheid erdoor zou worden ondergraven was niet hard te maken voor de Zutphense rechtbank. Dat argument was met name gestoeld op een mogelijke leegloop van de W.G. van der Hulstschool als gevolg van de mast. Uit een enquête op die school blijkt dat inderdaad veel ouders overwegen om hun kind van die school te halen, maar niet zoveel dat de school daardoor zou moeten sluiten met alle gevolgen voor de leefbaarheid in de wijk.

Vandaar dat B en W besloten alsnog een lichte bouwvergunning te verstrekken voor de mast. Van de mogelijkheid om in beroep te gaan is volgens de gemeente niet gebruik gemaakt.

Voor het originele bericht met foto zie:
www.destentor.nl/regio/epevaassen/6979490/Omstreden-umtsmast-staat-er-nu-toch-in-Epe.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie