Hoogeveen:Aanhoudend hevig burgerverzet.

donderdag, 15 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Hoogeveen.nu 14 juli 2010

Weer verzet tegen komst antennemast

HOOGEVEEN - Een viertal bewoners van de wijk Kattouw is fel tegen de geplande antennemast in het Steenbergerpark. Zij stellen dan ook alles in het werk om de plaatsing van de mast te voorkomen. Binnenkort gaat daarom een bezwaarschrift de deur uit. Momenteel wordt bovendien langs de deuren gegaan om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Inmiddels staat de teller al op ruim tweehonderd.

Initiatiefnemer van de actie is Gré Dekker. Twee jaar geleden is de Hoogeveense ook al eens de barricaden opgegaan om de plaatsing van een antennemast te voorkomen. Destijds betrof het een mast die een plek nabij Het Anker zou krijgen. Mede dankzij haar inzet is dat uiteindelijk niet doorgegaan. Nu de gemeente Hoogeveen groen licht heeft gegeven voor de plaatsing van een antennemast in het Steenbergerpark, nabij de kinderboerderij, laat zij dus opnieuw van zich horen. ,,Een zendmast naast een kinderboerderij en in de buurt van scholen, dat kan toch niet? Ook zijn er op nog geen 100 meter woningen te vinden. Naast het feit dat de straling van dergelijke masten schadelijk kan zijn, is het ook nog eens een flinke ontsiering van het park’’, zegt ze verontwaardigd.

Twee weken geleden werd in het Torentje in deze krant melding gemaakt van de verleende bouwvergunning. ,,De eerdere aanvraag is mij ontgaan, maar gelukkig bestaat de mogelijkheid om tot zes weken na de bekendmaking van het besluit nog bezwaar te maken’’, vertelt ze. De Hoogeveense krijgt bij haar actie hulp van Anneke en Hilbert Dekker en Bert Menninga én van een groep bewoners uit De Weide die eerder al een bezwaarschrift had ingediend. ,,Tijdens mijn rondgang door de wijk is overduidelijk geworden dat de voorgenomen plaatsing van de mast voor behoorlijk wat onrust zorgt. Velen maken zich vooral zorgen over de gevolgen voor de gezondheid. Er zijn ook steeds meer artsen die daarover aan de bel trekken. Zelf ondervind ik aan den lijve dat de straling wel degelijk schadelijk kan zijn. Ik ben er zeer gevoelig voor, wat tot uiting komt in hartritmestoornissen.’’

De verwachting is uiteindelijk zo’n vijfhonderd handtekeningen te verzamelen. Het plan is die samen met het bezwaarschrift persoonlijk aan een van de wethouders te overhandigen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Voor het origineel zie:
www.hoogeveen.nu/?n_id=153808&s_id=876 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie