Rel om kruisvormige GSM-mast; zilverlingen vs. gezondheid omwonenden

donderdag, 15 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Telegraaf 13 juli 2010

Rel om kruisvormige GSM-mast

AMSTERDAM - Om de ontvangst voor mobiele telefoons in het Amerikaanse stadje Longwood wat te verbeteren, wil telecomaanbieder T-Mobile een nieuwe GSM-mast installeren. Het bedrijf wil een kruisvormige mast bovenop een kerk installeren. Omwonenden zijn hier niet bepaald blij mee.

Opvallend genoeg hebben ze weinig tegen de vorm of de plek waar de mast mogelijk geplaatst wordt. De omwonenden zijn vooral bang voor daling van de huizenprijzen en de straling die van de mast afkomt. De enige klacht over de vorm is dat het een enorm kruis zou worden waardoor het aangezicht van de buurt aangetast wordt. Dat meldt de Amerikaanse krant The Orlando Sentinel.

De betreffende kerk, Rolling Hills Moravian Church, zou graag zien dat de mast er komt omdat zij een substantieel bedrag zou krijgen voor de verhuur van de locatie. Hoeveel dat precies is, wil de kerk niet kwijt, maar in de directe omgeving is voor andere masten tussen de 18.000 en 26.000 dollar betaald.

Voor het originele bericht zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/mobiel/7164787/__Rel_om_kruisvormige_GSM-mast__.html?sn=digitaal .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie