Leusden: Nieuw besluit zendmast

donderdag, 01 juli 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Leusder Krant 30 juni 2010

Nieuw besluit zendmast

LEUSDEN - De bestuursrechter in Utrecht heeft vrijdag het besluit van de gemeente Leusden waarin Vodafone verboden wordt om een zendmast neer te zetten aan de Boswachter in Leusden. De rechter oordeelde dat de gemeente te weinig rekening heeft gehouden met de belangen van Vodafone.

De uitspraak kan nauwelijks als een verrassing komen. Drie maanden geleden op de zitting gaf de rechter al aan dat de gemeente formeel niet juist had gehandeld. Twee jaar geleden stond de gemeente in eerste instantie positief tegenover de zendmast. De buurt was echter fel tegen. Daarop ontwikkelde de gemeenteraad antennebeleid. De raad stelde vast dat masten niet dichter dan vijftig meter bij een woning mogen staan. Er staan twee woningen te dichtbij de zendmast en de gemeente wees het verzoek van Vodafone af.
De rechter gaf de gemeente opdracht om een nieuw besluit te nemen.

Voor het origineel zie:
www.leusderkrant.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Nieuw-besluit-zendmast.560754.news .

Opm. Stopumts:
De rechter woont vast niet aan de Boswachter te Leusden. Het is wachten op een rechter die wel een zendmast in zijn achtertuin krijgt en zich eens echt degelijk gaat informeren over de gezondheidsaspecten van elektromagnetische velden zonder zich blindelings te verlaten op de ingenieurs en natuurkundigen die (nu nog) de dienst uitmaken in de commissie EMV van de Nederlandse Gezondheidsraad.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie