KPN verkoopt eenvijfde deel van zijn antennemasten

donderdag, 17 juni 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Opm. Stopumts: Wordt het bedrijfsrisico i.v.m. toekomstige schadeclaims te groot?

KPN verkoopt een vijfde deel van zijn antennemasten

Bron: Telecompaper 7 juni 2010

KPN verkoopt 250 van zijn 1250 antennemasten. De masten worden ondergebracht in een aparte bv waarvan de aandelen nog in juli aan een niet bij name genoemde koper overgedragen worden. Een betrokkene bij de verkoop noemt volgens Het Financieele Dagblad infrastructuurbeheerder Novec als koper. Zowel KPN als Novec weigeren commentaar. Novec, onderdeel van staatsbedrijf Tennet, beheert in Nederland een groot aantal antennemasten en andere opstelpunten voor mobiele netwerken.

KPN wil de masten verkopen omdat het de exploitatie ervan niet langer als kernactiviteit beschouwt. Dat staat in een brief van KPN-directeur Joost Farwerck (verantwoordelijk voor netwerken) aan de ondernemingsraad. De masten worden na verkoop teruggehuurd. KPN is al langer bezig met het afstoten van vastgoed zoals kantoorpanden en verouderde centrales. De opbrengst van de verkoop van de masten zou 20 miljoen euro moeten bedragen.

KPN heeft op dit moment op circa 4.500 locaties antennes staan, die essentieel onderdeel uitmaken van haar mobiele netwerk, licht KPN-woordvoerder Stefan Simons toe aan Telecompaper. ''Een deel hiervan staat op gebouwen en een kleiner deel, circa 1.250, is in speciale masten gemonteerd. Daarvan maken vaak ook andere operators gebruik.'' KPN bekijkt nu de mogelijkheid om een deel van de masten te kunnen verkopen aan een exploitant die het verhuren van dit soort locaties als core business heeft, stelt Simons.

De woordvoerder wil niet zeggen of de verkoop opmaat is voor de verkoop van een groter deel van de masten. Wel geeft hij aan dat de opbrengst van de verkoop kan worden ingezet als investering in netwerken en technologie. ''KPN zal alleen tot verdere verkoop overgaan als het past in haar strategie en als er sprake is van waardecreatie op de lange termijn.''

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=740821 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie