KPN: Explosie van mobiel internet, jaarlijkse verdubbeling van het dataverkeer verwacht.

zaterdag, 12 juni 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nu Zakelijk 11 juni 2010

Auteur: Maarten Keswiel

Grootverbruiker mobiel internet KPN gaat meer betalen

AMSTERDAM - KPN gaat 'in de loop van dit jaar' het aantal mobiele internetabonnementen uitbreiden waardoor grootverbruikers meer gaan betalen dan nu. Dat bevestigt een woordvoerder van het concern vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in Telecom Paper.

De provider merkt dat er per consument veel verschil zit tussen het gebruik van mobiele datadiensten. ''Mobiel internet is een massadienst geworden'', aldus de zegsman.

Sommige klanten betalen volgens het concern te veel, terwijl de 'mediajunkies' te weinig betalen voor het grote beslag dat zij leggen op het netwerk.

Snelheid

Afrekenen per verstuurde kilobyte is volgens KPN niet meer van deze tijd. De twee bestaande abonnementsvormen, van 10 en 15 euro, worden daarom aangevuld met abonnementen met verschillende maximale hoeveelheden dataverkeer. Hoeveel tariefvormen er komen, wil het concern pas later bekendmaken.

Bestaande klanten hoeven niet verplicht over te stappen naar de nieuwe tariefstructuur. Voor de zakelijke markt verandert er voorlopig niets.

Explosie

De explosie van mobiel internet zorgt bij concurrent T-Mobile voor netwerkproblemen. KPN maakt zich hier nog geen zorgen over, ondanks dat het datagebruik bij zijn klanten tussen 2006 en 2009 vervijftigvoudigde. Volgens telecomtoezichthouder OPTA groeide het totale mobiele dataverkeer in Nederland vorig jaar met 300 procent.

De helft van alle nieuwe mobiele telefoonabonnees neemt bij KPN ook een internetabonnement, weet de woordvoerder te vertellen. Volgens hem is de ergste groei inmiddels achter de rug. ''Wij verwachten vanaf nu een jaarlijkse verdubbeling van het verkeer.''

Voor het originele bericht zie:
www.nu.nl/economie/2267808/grootverbruiker-mobiel-internet-kpn-gaat-meer-betalen-.html ,

Opm. Stopumts: De wal zal het schip keren.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie