EU: Kroes tevreden over kindveilige gsm-diensten. Veilig?

donderdag, 10 juni 2010 - Categorie: Berichten Nederland

bron: De Telegraaf 9 juni 2010

Kroes tevreden over kindveilige gsm-diensten

BRUSSEL - EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) is tevreden dat gsm-bedrijven hun diensten veiliger maken voor kinderen. De bedrijven introduceren in Europa steeds meer technieken waardoor kinderen moeilijker kunnen uitkomen bij porno en andere diensten voor volwassenen.

Kroes vindt wel dat de bedrijven ouders bewuster moeten maken van de nieuwe gevaren. „Temeer daar niet alle ouders even vertrouwd zijn met de laatste snufjes van de gsm van hun dochter of zoon”,

Volgens Kroes hebben nu 83 aanbieders van mobiele diensten een gedragscode uit 2007 voor veiliger gsm-gebruik voor tieners en kinderen ondertekend. Die aanbieders beheren 96 procent van alle gsm-klanten in de EU.

Sommige aanbieders beletten kinderen de toegang tot inhoud voor volwassenen. In Letland kunnen ouders de internettoegang op de gsm van hun kind gratis blokkeren. Italiaanse aanbieders gebruiken kleurcodes die aangeven of de inhoud voor iedereen geschikt is.

Onlineveiligheid van kinderen die op internet of op de gsm surfen, is een van de kernprioriteiten van Kroes als EU-commissaris voor digitale zaken.

Voor het originele bericht zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/mobiel/6900332/__Kroes_tevreden_over_kindveilige_gsm-diensten__.html?sn=digitaal .

Opm. Stopumts:

Rechtspraktijk BAWA heeft Mevrouw Neelie Kroes verzocht de risico's m.b.t. de blootstelling aan e.m.-straling van de Europese bevolking op de digitale agenda te plaatsen onder verwijzing naar de sub-judice zijnde procedures die BAWA bij het Hof in Straatsburg heeft ingeleid namens en in opdracht van een aantal inwoners uit EU-lidstaat Nederland.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie