Westvoorne: Radionetwerk hulpverlening krijgt extra zendmast in de gemeente

dinsdag, 01 juni 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nieuwsbank.nl 1 juni 2010

Gemeente Westvoorne

Radionetwerk hulpverlening krijgt extra zendmast in de gemeente

Medio juli laat het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) in de gemeente Westvoorne een zendmast plaatsen voor het landelijk radionetwerk C2000.

De extra mast komt naast het gemeentelijke composteerterrein, nabij Duinrand 16a te Rockanje en is belangrijk voor de onderlinge communicatie van politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. De plaatsing is de oplossing voor een probleem in de huidige zenderdekking. De nieuw te bouwen mast draagt bij aan snelle en goede hulpverlening aan burgers in nood.

C2000 is eigendom van BZK. Het landelijk netwerk telt in totaal ongeveer 500 masten en stelt politie, brand-weer, ambulancepersoneel en Koninklijke Marechaussee in ons land in staat onderling te communiceren over de locatie waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al in het âaanrijdenâ naar incidenten, die via het noodtelefoonnummer 112 zijn gemeld. Goede werking van het radionetwerk kan bij ernstige ongevallen levens redden.

Via nauwkeurig vooronderzoek is de afgelopen maanden de beste locatie vastgesteld voor de extra zend-mast in Westvoorne. Dit onderzoek werd in opdracht van BZK uitgevoerd door Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (www.vtsPN.nl). De gemeente is al in een vroeg stadium bij het plan tot plaatsing van de nieuwe mast betrokken. Vanwege het elementaire belang van het C2000-netwerk voor hulp in nood is in 2004 bij wet bepaald dat voor de C2000 zendmast geen bouwvergunning nodig is.

Omwonenden en belangstellenden kunnen de bouwtekeningen en verdere informatie inzien van 2 juni 2010 tot 1 juli 2010 in het gemeentehuis van Westvoorne in Rockanje, bij de frontoffice Bouwen. Als u specifieke vragen heeft over de plaatsing van de extra C2000-mast, bel dan de Bewonerslijn van vtsPN (tel. 0343-534772) of stuur uw vragen schriftelijk naar: Unit Meldkamer Systemen vts Politie Nederland, postbus 238 3970 AE in Driebergen. Meer algemene informatie over het C2000-netwerk: www.c2000.nl. Meer algemene informatie over zendmasten: www.antennebureau.nl.

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsbank.nl/inp/2010/06/01/R306.htm .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie