T-Mobile: Verdubbeling van zendcapaciteit noodzakelijk.

maandag, 31 mei 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Opm. Stopumts: Deze extra zendcapaciteit is wellicht ook nodig voor de reclameboodschappen die de providers op kosten van de klant versturen (zie uw nota data verkeer).

Bron: De Telegraaf 28 en 29 mei 2010

DEN HAAG - T-Mobile kampt met netwerkproblemen als gevolg van de populariteit van smartphones en dan met name de iPhone. Vooral in een aantal grotere steden en tijdens de spitsuren hebben klanten die gebruikmaken van het zogeheten 3G-netwerk met storingen te maken. Dat zal nog weken duren, zei een woordvoerder van het telecombedrijf vrijdag.

Doordat het 3G-netwerk overbelast is, klagen klanten onder meer over gesprekken of internetverbindingen die worden verbroken. Ook komt het voor dat als ze gebeld worden, de beller direct de voicemail krijgt. T-Mobile heeft honderden klachten gekregen.

T-Mobile investeert tientallen miljoenen euro's extra om het probleem te verhelpen. Dat geld wordt gestoken in extra antennes of extra 3G-apparatuur op bestaande masten, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld. „We zagen de extra drukte door de smartphones aankomen. Maar dat het zo'n grote vlucht zou nemen, hadden we niet verwacht”, aldus de woordvoerder.

Voor het originele artikel zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/mobiel/6809948/__Netwerkprobleem_T-Mobile_door_smartphones__.html?cid=rss .

Voor het artikel van 29 mei 2010 zie het bijgevoegde PDF bestand.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie