Eindhoven: Opnieuw bezwaren tegen zendmast Croy.

donderdag, 13 mei 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 12 mei 2010

Opnieuw bezwaren tegen zendmast Croy

Auteur: Rob Burg.

EINDHOVEN - Ook de gerepareerde vergunning voor de zendmast op Croy in Gestel valt bij omwonenden in slechte aarde. Volgens de bezwaarmakers is deze strijdig met een uitspraak van de Raad van State, begin dit jaar. Zij overwegen opnieuw een gang naar de rechter.

Begin dit jaar oordeelde de Raad van State dat de gemeente een nieuwe vergunning op moest stellen, onder meer omdat er een grens ontbrak ten aanzien van de sterkte van een vijfde aan de mast gemonteerde zender. In de nieuwe vergunning is dit onderdeel gerepareerd, maar blijft de maximumsterkte van de overige zenders op het oude niveau gehandhaafd. Volgens de actiegroep 'Weg met de Croy zendmast' is dit in strijd met de uitspraak van de Raad van State.

Buurtbewoners klagen over oorsuizingen, duizeligheid, migraine en slaap-, evenwichts- en concentratiestoornissen. Ook vrezen de bezwaarmakers voor gezondheidseffecten op langere termijn, waaronder kanker. Verder klaagt de buurt over radio- en tv-storingen en raakt ook andere apparatuur, zoals gsm's en computers ontregeld.


Het college van B en W ontkent dat elektromagnetische straling schadelijk zou zijn voor de gezondheid op langere termijn. In zijn reactie op de bezwaren stelt het college dat wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt.

Leefbaar Eindhoven heeft aangekondigd de kwestie in de gemeenteraad aan te zullen kaarten.

Voor het originele artikel zie:
www.ed.nl/regio/eindhovenstad/6678865/Opnieuw-bezwaren-zendmast-Croy.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie