Dataverkeer blaast zichzelf op: verdubbeling zendcapaciteit in 2010

woensdag, 12 mei 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tweakers 12 mei 2010

Auteur: Arnoud Wokke

T-Mobile gaat in 2010 de capaciteit van zijn umts-netwerk verdubbelen. De uitbreiding is nodig vanwege de stijging van het dataverkeer over het netwerk. Per week wordt inmiddels zo'n 55TB over het T-Mobile-netwerk verstookt.

ZendmastDat komt neer op 235TB per maand in het eerste kwartaal van 2010, een stijging ten opzichte van eind vorig jaar, toen maandelijks gemiddeld 200TB aan dataverkeer werd verstookt. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 is het dataverkeer verdubbeld, claimt de provider bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het aantal antenne-installaties voor 3G wordt met 30 procent uitgebreid, de capacitieit van het netwerk moet in 2010 worden verdubbeld om de groei van het dataverkeer in de toekomst aan te kunnen. Daarnaast gaat T-Mobile investeren in lte, de opvolger van umts. T-Mobile verkreeg tijdens de 2,6GHz-veiling vorige maand frequentieruimte om een lte-netwerk op te tuigen.

T-Mobile zag het aantal abonnees en belminuten stijgen. Dat komt volgens de provider door een wijziging van het Relax-abonnement, waarbij belminuten niet direct hoeven te worden opgemaakt, maar voor de duur van het abonnement kunnen worden gebruikt. Per klant stegen de inkomsten eveneens; klanten betaalden vorig jaar gemiddeld 22 euro, nu is dat 27 euro. De omzet bleef volgens de provider vrijwel gelijk, de brutowinst steeg met bijna 60 procent.

Voor het originele bericht zie:
tweakers.net/nieuws/67278/t-mobile-verdubbelt-capaciteit-3g-netwerk.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie