Haaksbergen: UMTS-installatie blijft in de mast op De Greune

woensdag, 28 april 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Haaksberger Koerier 28 april m2010

UMTS-installatie blijft in de mast op De Greune

HAAKSBERGEN - De UMTS-installatie in de mast op De Greune wordt er niet uitgehaald. De antenne met bijbehorende techniekkast blijft in de mast. Vijf bezwaarmakers vingen bot bij de commissie bezwaarschriften. W. Leferink, J. Bosch, E. Achterberg, H. van Lochem en J. Verbeek willen dat de UMTS-installatie wordt verwijderd. Zij vrezen dat UMTS schadelijke gevolgen heeft voor de volksgezondheid. De bezwaarmakers tekenden daarom eind vorig jaar protest aan tegen het besluit van de gemeente om niets te doen tegen het plaatsen van de antenne-installatie.

Het college van burgemeester en wethouders zag geen reden om op te treden. ''Omdat er geen sprake is van een overtreding. De wet staat dit toe'', zei burgemeester Karel Loohuis destijds. Het vijftal liet het daar echter niet bij zitten. Ze stapten naar de commissie bezwaarschriften. Die oordeelt dat de gemeente gelijk heeft.

Het gemeentebestuur volgt het advies van de commissie bezwaarschriften op. Met andere woorden: aan de situatie verandert niets. Loohuis ziet een eventuele verdere juridische procedure met vertrouwen tegemoet. ''De bezwaarmakers kunnen naar de Raad van State gaan. Maar wij staan wettelijk honderd procent in ons gelijk. Hier is ook jurisprudentie over'', weet Loohuis.

Voor het originele bericht zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2010/april/27/umtsinstallatie_blijft_in_de_mast_op_de_greune .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie