Breda: 'Die KPN-mast gaat absoluut naar beneden'

dinsdag, 27 april 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: BN De Stem 27 april 2010

'Die KPN-mast gaat absoluut naar beneden'

Auteur: Helene Schenk.

BREDA - Bredanaar Dick van der Waal uit de Grote Houw klinkt bijzonder strijdbaar: de mast van de KPN die sinds drie weken op de Lage Kant 1 staat, moet weg.

Vandaag licht hij zijn bezwaren toe bij de Adviescommissie bezwaarschriften. Zijn verwijt: er zou onvoldoende of niet naar alternatieven gezocht zijn, de vakwerkmast had op een flat geplaatst moeten worden en niet 'solitair' op straat. Bovendien, vindt hij, valt de mast door zijn kleur veel te veel op.

Dick van der Waal lag in het ziekenhuis op het moment (9 oktober 2009) dat de gemeente communiceerde over de plaatsing van de mast. Hij maakte er om die reden ook geen bezwaar tegen, althans niet tijdig, maar bezwaren heeft hij. Zo zeer zelfs dat, mocht hij vandaag niet ontvankelijk verklaard worden of de zaak verliezen, hij zeker weet dat daarna een gang naar de rechter volgt. En wordt hij ook daar niet in het gelijk gesteld, dan stapt hij naar de Raad van State. ?Want?, klinkt het resoluut, ?die mast gaat hier absoluut weg!?

Op de flats aan de Grote Houw staan volgens Van der Waal ook masten, dus het kan en het moet ook vindt hij. ?Die moet je niet solitair in het straatbeeld plaatsen.? Hij vindt dat er dan ook zeker bomen omheen moeten staan en de mast moet groen geverfd worden om de metaalkleur weg te vagen. Maar eerst en vooral had er volgens de bezwaarmaker naar alternatieve plaatsingsmogelijkheden gezocht moeten worden.

De zitting bij de Adviescommissie begint vandaag om 14.45 uur.

Voor het originele bericht zie:
www.bndestem.nl/regio/breda/6605343/Die-KPNmast-gaat-absoluut-naar-beneden.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie