Eefde: Ingehouden woede bij omwonenden zendmast in aanbouw.

zaterdag, 17 april 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 17 april 2010

Ankers UMTS-mast Eefde al in de grond

Auteur: Jan Buter.

EEFDE - Of-ie er mag komen of niet, daarover moet de rechter nog een uitspraak doen. Maar voor de UMTS-mast bij het sportveld aan de Meijerinksstraat in Eefde is het bedje al gespreid.
Donderdag en vrijdag zijn de voorbereidende werkzaamheden al uitgevoerd.

In opdracht van KPN hebben de bedrijven Altenburg en Van Werven de grondankers geplaatst, die de zendmast straks op zijn plaats moeten houden. Een hele klus, want daarvoor moest maar liefst twintig meter de grond in worden geboord. De klus is inmiddels geklaard. Gisteren rond twee uur reed de immense mobiele boorinstallatie alweer het terrein af.

De werkzaamheden werden door omwonenden (waarvan velen de komst van de mast absoluut niet zien zitten) eerst met verbazing en vervolgens met ingehouden woede gadegeslagen. ''Ongehoord dat dit gebeurt, terwijl de zaak nog onder de rechter is'', aldus Eefdenaar Van 't Lam. ''En onbegrijplijk ook, omdat KPN gewoon meedoet in de juridische procedure. Je zou toch denken dat ze op z'n minst de uitspraak van de rechter afwachten.''

Volgens de gemeente Lochem zijn de voorbereidende werkzaamheden geoorloofd. ''De zaak is onder de rechter, maar er is geen voorlopige voorziening aangevraagd'', aldus een woordvoerder. ''Maar KPN doet het natuurlijk wel op eigen risico.'' KPN was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/zutphen/6557012/Ankers-UMTSmast-Eefde-al-in-de-grond.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie