KPN verliest zaak om uitstel veiling frequenties

vrijdag, 16 april 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd artikel: Juridische%20Informatie/4654

Bron: NRC 16 april 2010

KPN verliest zaak om uitstel veiling frequenties

De veiling van nieuwe mobiele frequenties gaat volgende week ongewijzigd door. De rechtbank heeft vanmorgen een klacht afgewezen die telecomprovider KPN had aangespannen tegen de voorwaarden. Ook een soortgelijke klacht van Vodafone is afgewezen.

De 2,6 GHz frequenties die dinsdag geveild worden geven ruimte voor een sneller mobiel netwerk (LTE of WiMax). Voor de bestaande aanbieders van mobiele netwerken is maar een beperkte hoeveelheid bandbreedte beschikbaar. Na de veiling moet er meer ruimte komen voor nieuwkomers op de mobiele markt.

De negen deelnemers aan de veiling zijn nog geheim, maar er is belangstelling van Tele 2 en Worldmax, dat een netwerk op basis van WiMax-techniek wil uitrollen. Kabelaars UPC en Ziggo willen ook een bod uitbrengen. Ze hebben daarvoor een joint venture opgericht.

De verwachte opbrengst van de veiling is 267 miljoen euro. Dat is veel minder dan de 5,9 miljard euro die tien jaar geleden werd opgehaald bij de veiling van de UMTS-frequenties.

Voor het originele bericht zie:
www.nrc.nl/economie/article2525887.ece/KPN_verliest_zaak_om_uitstel_veiling_frequenties .

Zie voor aanvullende informatie ook:
www.beursduivel.be/nieuws/84877/veiling_frequenties_mobiel_internet_gaat_door .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie