KPN tilt zelfs in een kooi van Faraday mobiele telefonie op hoger stralingsniveau

vrijdag, 02 april 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: KPN 2 april 2010

KPN tilt mobiele communicatie Rotterdam op hoger niveau

Naast de reguliere uitbreiding van zijn mobiel netwerk heeft KPN nu twee bijzondere projecten afgerond die de Rotterdamse mobiele communicatie op een hoger niveau tillen. Letterlijk dankzij een inpandig netwerk in de Maastoren, zodat je zelfs in de skylobby op 165 meter hoogte mobiel kunt communiceren. En figuurlijk door een negen kilometer lang zogeheten ‘leaky feeder’ netwerk in de SS Rotterdam aan te leggen.

Maastoren
De Rotterdamse Maastoren is met zijn 165 meter het hoogste kantoorgebouw van Nederland. Vanwege de hoogte en de hoeveelheid mensen die het gebouw gaan gebruiken, is het normale mobiele signaal van buitenaf onvoldoende. Op verzoek van hoofdhuurder Deloitte realiseerde KPN daarom een inpandig netwerk met vele mini-antennes. Nu kan er van de entree tot in de skylobby ‘gewoon’ mobiel gecommuniceerd worden. KPN vestigt hiermee een nieuw mobiel hoogterecord in Nederland; voorheen was dit voorbehouden aan de 135-meter hoge Rembrandtoren in Amsterdam.

SS Rotterdam
Ook op de SS Rotterdam mobiel communiceren. Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar dat is het niet: de stalen constructie werkt als een als een heuse kooi van Faraday en ‘dempt’ het mobiele signaal van buitenaf. Daarom legde KPN op het schip een bijzonder netwerk aan, een zogeheten ‘leaky feeder’ netwerk met negen kilometer netwerkkabel en een straalverbinding naar het vasteland. De onderling verbonden kabels liggen in grote banen op de plafonds van de diverse dekken en geven in elke ruimte een mobiel signaal af. Zo is er overal op het schip mobiel bereik voor C2000, GSM en UMTS.

Voor het originele bericht zie:
www.kpn.com/corporate/nl/pers/nieuwsbericht/KPN-tilt-mobiele-communicatie-Rotterdam-op-hoger-niveau.htm .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie